Aben epäilty ampuja käytti omatekoista asetta

Viimeisimpien tietojen mukaan Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben ampuja käytti jonkinlaista omatekoista ampuma-asetta, kertoo japanilainen NHK. 

Epäillyn nimi on Yamagami Tetsuya. Hänen kerrotaan olevan nelikymppinen mies, jolla on taustaa Japanin laivastossa. Häntä kuulustellaan parhaillaan paikallisella poliisilaitoksella. 

Mies saatiin kiinni heti hänen ammuttua Abea. Abella oli mukanaan turvallisuupoliisin asettama turvallisuusmiesten tiimi. Toistaiseksi on epäselvää miten mies pääsi niin lähelle Abea, vain muutaman metrin päähän. 

Tapaus on järkyttänyt japanilaisia, jotka ovat ylpeitä turvallisesta yhteiskunnastaan. Aseväkivalta on siellä erittäin harvinaista, puhutaan vain joistakin tapauksista vuosittain. Vuonna 2018 siellä raportoitiin vain yhdeksän kuolemaa aseellisen väkivallan yhteydessä kun esimerkiksi Yhdysvalloissa niitä oli samana vuonna 39740.

Abe on Japanin pisimpään virassa ollut pääministeri, hän oli pääministerinä ensin vuonna 2006 ja sen jälkeen vuodesta 2012 vuoteen 2020. 

Aben tilasta on tällä hetkellä hyvin ristiriitaista tietoa.

Lue lisää:

Japanin ex-pääministeriä Abea ammuttu

Toimitus

Toimitus