Aikaisemmin koskematon Lviv ohjusiskun kohteena

Ainakin yksi venäläisohjus on osunut lähelle lentokenttää Lvivissä. Näin kertoo CNN:n mukaan kaupungin pormestari Andriy Sadovyi Facebookissa. 

Sadovyi kertoo ohjuksen tuhonneen jonkin huoltorakennuksen tai vastaavan lentokentän läheisyydessä. Tarkempia tietoja joko ei ole tai niitä ei haluta kertoa ohjuksen osumiskohteen salaamiseksi. 

Tiedustelulähteiden mukaan ohjus oli ammuttu venäläissukellusveneestä Mustalta mereltä ja se oli tyypiltään Kh-555, pitkän kantaman ohjus. Sukellusvene ampui useita muitakin ohjuksia, mutta ne pystyttiin tuhoamaan ilmassa ennen määränpäätä. 

Lviv on vain noin 70 kilometrin päässä Puolan rajasta ja siis Nato-rajasta. Lvivistä on tullut tärkeä kaupunki pakolaisille, tällä hetkellä siellä on noin 200 000 pakolaista, mikä on 700 000 ihmisen kaupungille paljon. 

Lvivin vanha kaupunki on UNESCO:n maailmaperintökohde ja sen Kansallismuseossa on Ukrainan mittavimmat kokoelmat keskiaikaista taidetta ja harvinaisia uskonnollisia käsikirjoituksia. 

Moni ulkomaalainen media on tehnyt sinne Ukrainan toimintojensa tukikohdan sodan aikana. Lviv on tärkeä keskus myös Ukrainan armeijalle erilaisten täydennysten ja logistiikan kannalta. 

Toimitus

Toimitus