Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat käyntiin huomenna Vantaalla

Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat alkavat huomenna lauantaina Vantaalla. IFAF Women´s World Championship 2022turnaukseen osallistuvat isäntämaa Suomen lisäksi edellisten MM-kisojen mitalistit USA, Kanada ja Meksiko sekä lisäksi Australia, Iso-Britannia, Saksa ja Ruotsi. MM-pelien päivinä ovat lauantai 30.7, keskiviikko 3.8. ja sunnuntai 7.8.

Turnaus pelataan cup-muotoisena, mutta kaikki joukkueet pelaavat viikon aikana täydet kolme ottelua lopullisten sijoitusten varmistamiseksi. Tärkeä ensimmäinen ottelukierros on rakennettu IFAF:n asettaman rankingin perustalle. Maailmanlistalla neljänneksi sijoitettu hallitseva Euroopan mestari Suomi saa avauspeliin vastaansa rakkaan vihollisen Ruotsin. Ottelu pelataan lauantaina klo 16.30.

Tulevat MM-kisat ovat lajin historian järjestyksessään neljännet. Naiset ovat taistelleet maailmanmestaruudesta 2010 Ruotsissa, 2013 Suomessa ja 2017 Kanadassa. Yhdysvaltain joukkue on vienyt tähän mennessä kaikki tarjolla olleet mestaruudet. Suomi on ainoana Euroopan maana onnistunut voittamaan kovatasoisissa kisoissa MM-mitaleja itselleen yltäen pronssille 2010 ja 2013. Vuoden 2017 kisoissa Suomi sijoittui viidenneksi.

Kaikkiaan MM-kisoissa pelataan 12 ottelua. Kisat huipentuvat sunnuntaina 7. elokuuta pelattavaan loppuotteluun.

Toimitus

Toimitus