Antti Häkkänen: Suomi on varautunut Venäjän häirintään, menemme Natoon määrätietoisesti

Kokoomuksen varapuheenjohtaja kansanedustaja Antti Häkkänen kertoo Twitterissä kommenttinsa ”historialliseen” lausuntoon, jonka puolustusvaliokunta sai valmiiksi. Eduskunnan puolustusvaliokuntahan katsoo ulkoasiainvaliokunnalle antamassaan lausunnossa, että Nato-jäsenyys on Suomen kokonaisturvallisuuden kannalta paras ratkaisu. 

Häkkäsen mielestä Suomen Nato-jäsenyys olisi Suomen turvallisuuden kannalta paras ratkaisu ja se on puhtaan puolustuksellinen ratkaisu, ei ketään vastaan.

– Oma puolustuskyky on myös Nato-aikana turvallisuutemme perusta. Maanpuolustustahto, asevelvollisuusjärjestelmä ja reserviläistoiminta ovat kansallisen puolustuksemme kivijalkoja myös jatkossa. Puolustusyhteistyötä USA:n, Ruotsin ja EU-maiden kanssa tulee jatkaa myös Nato-aikana. Yhteistyön syventäminen vahvistaa kansallista turvallisuutta.

– Jäsenyys parantaisi huomattavasti sotilaallista huoltovarmuutta ja kriisinkestävyyttä.

Häkkäsen mielestä Suomen ei tule jättää hakemusvaiheessa mitään kansallisia varaumia tukikohdista, ydinaseista tai muistakaan rajoitteista. Sen sijaan Suomi linjaa Nato-politiikastaan tarkemmin ulko-, turvallisuus ja puolustuspoliittisissa selonteoissa.

– Jäsenhakemuksen käsittelyn aikana tapahtuvaan häirintään Suomi on varautunut. Oman varautumisen ja kumppaneiden turvallisuustuen avulla jäsenprosessissa voidaan edetä määrätietoisesti.

Toimitus

Toimitus