Asiantuntija: Venäjä joko tyhmä tai epätoivoinen

Venäjän sotilaallinen strategia Itä-Ukrainassa osoittaa Venäjän olevan joko tyhmä tai epätoivoinen, strategian professori Phillips O’Brian St Andrewsin yliopistosta sanoi BBC:lle.

Venäjä aloitti suurhyökkäyksen Itä-Ukrainassa viikko sitten, mutta ei ole kyennyt läpimurtoon alueella.

O’Brianin mukaan Venäjän armeija ei ole sitä, mitä moni uskoi sen olevan.

-Itse asiassa, se on tuskin edennyt ollenkaan. He ovat kärsineet niin paljon tappioita Kiovan kampanjan aikana ja muualla… eikä se taistele nähdäksemme mitenkään erityisen älykkäästi.

O’Brian korostaa, etteivät ihmiset ole vain ohjelmoitavia koneita.

-Nämä sotilaat ovat juuri tulleet Kiovasta ja ovat loppuun kuluneet – he ovat nähneet ja he ovat suorittaneet sotarikoksia, he ovat nähneet ihmisten kuolevan, heidän voimansa oli loppu, heidän kalustonsa poissa.

Se, ettei Venäjä anna heidän levätä, on O’Brianin mielestä merkki joko tyhmyydestä tai epätoivosta.

-Ukrainalaisten ongelma tulee olemaan se, kykenevätkö he ajamaan venäläiset tiehensä. Venäläisillä on edelleen paljon raskasta tykistöä ja heillä on jonkin verran uudenaikaisia aseita. Ukrainalla on kevyemmin varusteltu armeija. Se ei ehkä ole niin helppoa… O’Brian pohtii.

-Tämä Venäjän armeija on poissa sanotaan kahdessa kuukaudessa… Joten, jos Venäjä aikoo taistella pitkäkestoista sotaa Ukrainassa, he tarvitsevat uuden armeijan. Ja se on sitten asevelvollisuusarmeija.

Toimitus

Toimitus