Ateneum sulkeutuu ensi viikolla lähes vuodeksi remontin vuoksi

Ateneumin taidemuseossa Helsingissä alkaa huhtikuun alussa 2022 korjaus- ja muutostyöhanke. Museo on korjaustöiden vuoksi suljettu yleisöltä maanantaista 28.3.2022 lähtien. Museo avautuu uudistettuna tammikuussa 2023.

Wc-tilojen määrä kaksinkertaistuu

Peruskorjauksessa uusitaan museon ilmanvaihtokoneet, uudistetaan Ateneuminkujan sisäänkäyntiä ja rakennetaan yleisölle uudet wc-tilat, remontin rakennuttajana toimiva Senaatti-kiinteistöt kertoo tiedotteessaan. Yleisön käytössä olevien wc-tilojen määrä kaksinkertaistuu ja tiloissa huomioidaan myös entistä paremmin erilaiset käyttäjäryhmät, kuten liikkumisesteiset ja lapsiperheet.

Ateneuminkujan sisäänkäynnin muutosten tavoitteena on sisäänkäyntialueen käytettävyyden, turvallisuuden ja esteettömyyden parantaminen.

-Tuulikaappia laajennetaan portaiden alapäähän lähemmäs Ateneuminkujaa, jolloin nykyinen porrasalue muuttuu lämpimäksi”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Janne-Pekka Niininen.

Ateneumissa on vielä tämän viikon nähtävillä suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia esittelevät näyttelyt Moderni nainen sekä Vuoropuhelua – Elina Brotherus ja Hannele Rantala. 

Toimitus

Toimitus