Australia avaa yhteiskunnan ennätyskorkeista tartuntaluvuista huolimatta

Australian hallitus katsoo, että yhteiskunta voidaan avata, koska koronaviruksen omikron-muunnos aiheuttaa lievempiä oireita kuin aiemmat muunnokset. Tämä huolimatta siitä, että uusia tartuntoja on ennätysmäärä ja sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on noussut.

Tartuntojen määrä nousi ennätyslukemiin viimeisen vuorokauden aikana, kun koko maassa todettiin 37 150 uutta tapausta. Luvusta puuttuvat Länsi-Australian ja Pohjoisterritorion tartunnat, Reuters kirjoittaa.

Sairaalahoidon tarve on noussut kolminkertaiseksi joulusta maan väkirikkaimmassa osavaltiossa Uudessa Etelä-Walesissa.

-Meidän täytyy lopettaa tartuntamäärien ajatteleminen ja keskittyä ajattelemaan vakavia tautitapauksia. Meidän täytyy elää viruksen kanssa, pitää huolta omasta terveydestämme ja oireiden tarkkailusta ja pitää talous kunnossa, Australian pääministeri Scott Morrison sanoi Channel Seven-kanavalle.

Terveysviranomaiset ovat kuitenkin huolissaan terveydenhuollon kantokyvystä.

-Joulun ajan ja henkilökunnan karanteenien altistumisien takia tilanteesta on tulossa melko vaikea henkilökunnalle, erityisesti sairaaloiden kriittisissä toiminnoissa, sanoi puheenjohtaja Micheal Bonning Australian Medical Association -järjestön Uuden Etelä-Walesin valtuustosta ABC-kanavalle.

Joulukuun lopussa Australian hallitus muutti säädöstä siitä, milloin henkilö on oikeutettu ilmaiseen koronatestiin terveydenhuollossa. Sen sijaan hallitus haluaa, että ihmiset käyttäisivät enemmän pikatestejä.

Pikatesteistä on kuitenkin pulaa ja niiden jatkuva käyttö on kallista.

-Olemme uudessa vaiheessa pandemiaa nyt. Emme voi vain antaa kaikkea enää ilmaiseksi, pääministeri Morrison kommentoi asiaa.

Toimitus

Toimitus