Australian puolustusministeri: Kiina ja Venäjä kuin natsi-Saksa – täytyy varustautua sotaan

Australian puolustusministeri Peter Dutton vertasi Kiinaa ja Venäjää natsi-Saksaan ja julisti, että Australia voi säilyttää rauhan vain valmistautumalla sotaan. Dutton puhui veteraanien Anzac-päivän juhlallisuuksissa, Australian yleisradioyhtiö ABC kirjoittaa.

Anzac-päivä on nimetty Australian ja Uuden-Seelannin yhteisten joukkojen mukaan, jotka ottivat osaa ensimmäisen maailmansodan taisteluihin.

Dutton vertasi suoraan Venäjän presidentti Vladimir Putinia natsi-Saksan johtajaan Adolf Hitleriin. Hän pohti myös sitä, että Kiina on samanlaisella tiellä kuin Saksa oli 1930-luvulla ennen toista maailmansotaa.

-Ainut keino, jolla voimme säilyttää rauhan, on varustautua sotaan ja olla valtiona vahva. Ei kyyristellä, olla heikkoja tai polvillamme. Se on todellisuus, Dutton sanoi.

-Ihmiset kuten Hitler ja muut eivät ole vain meidän mielikuvituksemme tuotoksia tai sidottuja historiaan. Meillä on presidentti Putinissa juuri tällä hetkellä joku, joka on valmis tappamaan naisia ja lapsia. Ja se tapahtuu vuonna 2022.

Hänen mukaansa Kiina on sanojensa ja tekojensa puolesta täysin samalla linjalla kuin Saksa oli aikoinaan. On turhaa käyttäytyä kuin mitään ei tapahtuisi, hän jatkoi.

-Jos kuvittelemme, että se jatkuu ikuisesti… toistamme historian virheet.

-Olemme hyvin samankaltaisella ajanjaksolla kuin 1930-luvulla. Ja luulen, että 1930-luvulla on paljon ihmisiä, jotka toivoivat, että olisivat puhuneet asioista paljon aiemmin kuin vasta sitten, kun heidän oli pakko vuosikymmenen lopulla.

Toimitus

Toimitus