“Autistinen teinityttö Greta” – Oulun yliopisto antaa pyyhkeitä nimittelystä emeritusprofessorille

Saako itse itseään autistiseksi teinitytöksi kutsunutta autistista teinityttöä Greta Thunbergiä sanoa sellaiseksi? Kysymys nousi esiin kun Oulun yliopisto ”aikoo ottaa esiin yhteisömme sisällä” sen avaruusfysiikan emeritusprofessori Kalevi Mursulan lehtihaastattelussaan antaman luonnehdinnan. 

Oulaisissa, Merijärvellä ja Vihannissa ilmestyvä kaupunkilehti SeutuMajakka haastatteli Mursulaa pari päivää sitten ilmestyneessä numerossaan. Emeritusprofessori kertoi jutussa, että ei ole mitään syytä panikoida ilmastonmuutoksen takia, ilmaston pysyvyys on vain ihmismielen kehittämä turvallisuusharha. Hän sanoi myös: 

-Mitä voi sanoa maailmasta, jossa autistinen teinityttö johtaa kymmeniä tuhansia ihmisiä kohti laillisen yhteiskuntajärjestyksen rajoja. Paniikin lietsominen on johtanut moniin oheisongelmiin, kuten nuorten ihmisten mielenterveyden heikkenemiseen, Suomen syntyvyyden laskuun jne.

Kovin suurta pöyristymistä asia ei sosiaalisessa mediassa ollut ehtinyt vielä saada kun Oulun yliopisto toimi. Se nähtävästi reagoi “hävettääkö @UniOulu”-twiittiin näin:

– Nimittely ei ole yliopistomme arvojen mukaista, eikä sellainen ole sallittua. Asia otetaan esiin yhteisömme sisällä.

 

Toimitus

Toimitus