Autojen ensirekisteröinnit vähenivät heinäkuussa rajusti – Toyotat kärjessä

Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa rekisteröityjen uusien henkilöautojen määrä romahti edellisvuoteen verrattuna. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin 5 503, mikä oli 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Heinäkuun rekisteröidyimmät henkilöautomallit olivat Toyota Corolla, Toyota Yaris sekä Toyota C-HR.

Henkilöautoista 2 272 rekisteröitiin yritysten käyttöön, mikä oli 41 porosenttia kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä. Sähkökäyttöisiä autoja rekisteröitiin 862, joka oli 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammi-heinäkuussa ensirekisteröitiin 93 481 ajoneuvoa eli 19 prosenttia vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Yleisimmät henkilöautomerkit olivat tammi-heinäkuun ensirekisteröinneissä Toyota, Kia, Volkswagen, Skoda ja Volvo.

Komponenttipulan ja tuotantokatkoksien takia autojen saatavuudessa on edelleen viiveitä. Pulan vuoksi autotehtaat ovat valmistaneet autojaan karsituilla varusteilla sekä vaihtoehtoisilla komponenteilla. Esimerkiksi autojen vara-avaimia on jätetty suosiolla jälkitoimitukseen, jotta auto saataisiin mahdollisimman nopeasti asiakkaalle.

Timo Nurila

Timo Nurila