Autoliiton Nieminen: Mihin unohtui käytettyjen sähköautojen tuki?

Sähköautojen hankkimista tukeva lakiesitys on etenemässä. Eduskunnan täysistunto ottaa kantaa tänään tiistaina sähkökäyttöisten henkilöautojen, sähkö- ja kaasukäyttöisten pakettiutojen sekä sähkö- ja kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatuelle sekä tuelle, joka koskee bensinikäyttöisen henkilöauton muuttamista kaasu- ja etanolikäyttöiseksi.

Monien autoilijoiden piirissä hallituksen esitystä on pidetty monilta osin riittämättömänä. Myös Autoliitto on ottanut esitykseen kantaa.

–Hankintatuki on aivan liian vaatimaton. Ruotsissa tuki on kolminkertainen, Norjasta puhumattakaan. Toinen puute on se, että tukea ei saa käytetyille autoille. Lakiehdotuksessa ei ole otettu huomioon sitä, että meillä on edelleen vanha autokanta, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen kommentoi AlfaTV Uutisille.

Autoliiton mukaan tuen suuruus on varsinkin kansainvälisesti vertaillen varsin alhaisella tasolla. Maissa, joissa nollapäästöisten ajoneuvojen hankintaa tuetaan suuremmalla summalla, tulokset ovat myös parempia ja muun muassa sähköautot yleistyvät nopeammin autokannassa.

Ehdotettu laki on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Toimitus

Toimitus