Biden: Puolustamme Taiwania, jos Kiina hyökkää

LEHTIKUVA / AFP Mandel Ngan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden lupasi, että Yhdysvallat puolustaa Taiwania, jos Kiina hyökkää, kirjoittaa CNN. Valkoisen talon edustajat sanoivat kuitenkin, ettei lausunto tarkoita muutosta Yhdysvaltain harjoittamassa politiikassa.
Yhdysvallat on pitkään harjoittanut strategista epämääräisyyttä Taiwanin puolustuksen suhteen. Tämä on tarkoittanut, ettei Yhdysvallat ole sanonut suoraan, mitä se tekisi, jos Kiina hyökkäisi Taiwaniin.
Kiina katsoo Taiwanin olevan Kiinan maakunta.
Jännite Kiinan ja Taiwanin välillä on kasvanut, kun Kiinan lentokoneet loukkasivat toistuvasti Taiwanin ilmatilaa lokakuun alussa Kiinan kansallispäivän aikoihin.
Biden sanoi, ettei ole huolissaan Kiinan voimistuvasta sotavoimasta, koska Kiina, Venäjä ja muu maailma tietävät, että Yhdysvalloilla on maailman historian voimakkain armeija.
-Huolissaan pitää olla siitä, aikooko Kiina tehdä jotain sellaista, mikä saattaisi johtaa vakaviin virheisiin, Biden jatkoi ajatustaan.
Biden lisäsi myös, ettei tahdo kylmää sotaa Kiinan ja Yhdysvaltojen välille. Hän haluaa Kiinan ymmärtävän, ettei Yhdysvallat peräänny kannoissaan.

Toimitus

Toimitus