Biden uhkaa vakavilla taloudellisilla seurauksilla Venäjää

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on keskustellut eurooppalaisten liittolaistensa kanssa uusista Venäjään kohdistuvista pakotteista ja tuesta Ukrainalle, kirjoittaa Reuters.

Reutersin tietojen mukaan keskusteluissa on puhuttu pakotteista presidentti Vladimir Putinin lähipiirille ja Venäjän suurimmille pankeille. Puheena on ollut myös estää Venäjän mahdollisuus vaihtaa ruplia dollareiksi ja muiksi valuutoiksi.

Biden keskustelee myöhemmin tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Ukrainan tilanteesta. Venäjä on tuonut joukkojaan Ukrainan rajan läheisyyteen. Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov arvioi, että rajalla on 94 000 sotilasta.

Yhdysvaltain hallinnon edustaja kertoi maanantaina, että Biden varoittaa videopuhelussa Putinia vakavista taloudellisista seuraamuksista, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan.

-Uskomme, että voimme antaa Venäjälle selkeän viestin, että hyökkäyksestä seuraisi pitkäaikaisia ja merkittäviä seurauksia, hallinnon edustaja kommentoi.

Venäjä on kieltänyt, että sillä olisi aikomus hyökätä Ukrainaan ja väittää, että kyse on Yhdysvaltojen yrityksestä kärjistää tilannetta.

-Rohkaisemme Venäjää palaamaan diplomaattiseen vuoropuheluun, Yhdysvaltain hallinnon edustaja sanoi mainitsematta jo asetettuja pakotteita.

Toimitus

Toimitus