Biden: Yhden Kiinan politiikka pitää, uutta kylmää sotaa Kiinan kanssa ei ole tulossa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Kiina presidentti Xi Jinping tapasivat tänään Balilla ennen huomenna alkavaa G20-maiden kokousta. Kolme ja puoli tuntia kestäneen tapaamisen jälkeen Biden vakuutti tiedotustilaisuudessa, ettei uutta kylmä sotaa Kiinan kanssa ei ole tulossa. Hän kertoi, että Kiina ja Yhdysvallat tuomitsevat molemmat Venäjän puheet ydinaseiden käytöstä. Molemmat maat myös tuomitsevat Venäjän aggression Ukrainaa vastaan.

Biden painotti, hän ja Xi kyllä ymmärtävät toisiaan, he tietävät hyvin mistä asioita he ovat yhtä mieltä ja missä taas erimielisiä. Biden alleviivasi, että halusi olla Kiinan kanssa erittäin selkeä, välttää kaikki väärinkäsityksiä. Presidentit keskustelivat muun muassa Ukrainan tilanteesta, Taiwanista ja ydinaseista.

Biden myös vakuutti, että yhden Kiinan politiikka on yhä voimassa, eikä se ole muuttunut. Presidentti myös kertoi, että ulkoministeri Blinken tulee vierailemaan pian Kiinassa neuvotteluja tullaan jatkamaan maiden korkeiden viranomaisten välillä.

Toimitus

Toimitus