Boris Johnson saapui Puolaan – “Lisäpakotteita tulossa Putinin liittolaisille”

Britannian pääministeri Boris Johnson on saapunut Puolaan, missä hän tapaa keskeisiä, eurooppalaisia ​​liittolaisia ​​Venäjän hyökkäyksen vuoksi Ukrainassa, uutisoi BBC. Johnson aikoo varoittaa puheessaan, että Ukrainan miehityksellä olisi “vakavat” seuraukset maailmanjärjestykseen.

Laskeuduttuaan Puolan pääkaupunkiin Varsovaan, Johnson vietiin tapaamaan Puolan pääministeri Mateusz Morawieckiä. Johnson tapaa myös Viron ja Puolan johtajat keskustellakseen Ukrainan rajalla alkaneesta humanitaarisesta kriisistä sekä Euroopan turvallisuudesta. Johnson keskustelee myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa ja tapaa Virossa palvelevia brittijoukkoja.

Pääministeri on luvannut lisäpakotteita Putinin liittolaisille, ja hän on kertonut briteille, että tästä seuraa taloudelle kustannuksia esimerkiksi korkeampina energialaskuina. Hän kertoo myös, että 1 000 brittisotilasta on valmiustilassa auttamaan humanitaarisessa avustustoiminnassa Euroopassa.

Britannia harkitsee vaativansa Venäjän erottamista YK:n turvallisuusneuvostosta. Pääministeri sanoi ennen saapumistaan, että Britannia “jatkaa maksimaalisen paineen kohdistamista” Venäjälle.

Toimitus

Toimitus