Britannian puolustusministeri: Ukrainalla täysi oikeus iskeä Venäjälle – Saksa muutti suuntaa

Ukrainalla on täysi oikeus tehdä iskuja sotilaskohteisiin Venäjällä Iso-Britannian toimittamilla aseilla, Iso-Britannian puolustusministeri James Heappey sanoi BBC:n haastattelussa.

Heappey painotti, että ukrainalaiset päättävät iskuista, mutta kuuluu sodan tapoihin iskeä vihollisen sotilaallisiin kohteisiin ja huoltolinjoihin myös vihollismaan maaperällä.

BBC:n kommentaattori James Landale piti Heappeyn suoruutta merkillepantavana. Muissa sodissa brittiministerit eivät ole olleet yhtä innokkaita kertomaan, että niissä käytetään Ison-Britannian toimittamia aseita.

Landale arvioi myös, että Heappyn kommentit osoittavat Naton yhä syvenevää osallistumista Ukrainan sotaan.

– Raja Ukrainan puolustamisen ja Venäjään hyökkäämisen välillä käy yhä epäselvemmäksi, Landale kirjoittaa.

Heappeyn kommentoi asiaa samaan aikaan, kun Nato-maat kumppaneineen ovat koolla Saksassa päättämässä aseavun lisäämisestä Ukrainalle. Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat valmiit tekemään paljon Ukrainan eteen.

Kokouksen isäntämaata Saksaa on arvosteltu siitä, ettei se tahdo lähettää raskasta aseistusta Ukrainaan. Tänään Saksa otti askeleen toiseen suuntaan, kun maan puolustusministeri Christine Lambrecht ilmoitti, että Saksa toimittaa Ukrainalle Gepard-panssarivaunuja, jotka ovat tarkoitettu ilmatorjuntaan. Asiasta kirjoittaa CNN.

Aivan uusinta teknologiaa Gepard ei edusta, sillä niitä valmistettiin 1970-luvulla.

Lambrecht kertoi myös, että ukrainalaiset saavat harjoitella tykistön käyttöä Saksan maaperällä, Deutsche Welle kirjoittaa.

Toimitus

Toimitus