Britit uhkaavat venäläisoligarkkien kiinteistöjä, Venäjä aikoo kostaa

Brittihallituksen ulkoministeri Liz Truss kertoi tänään, että tekeillä on uusia lakialoitteita entistä tehokkaampien taloudellisten pakotteiden aikaansaamiseksi Venäjää vastaan osana Ukrainan kriisin ratkaisemista. Edes venäläisoligarkkien kiinteistöomistukset Lontoossa eivät kuulemma ole turvassa.

-Kun vapautta ja demokratiaa uhataan Euroopassa, on se tärkeämpi asia kuin lyhyen tähtäimen taloudelliset voitot. Putinin oligarkeilla ei ole piilopaikkaa vaan kaikki keinot ovat pöydällä, sanoi Truss eilen Sky Newsille. 

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov vannoi Venäjän kostavan tällaiset toimet. 

-Moskova toimii omien lähtökohtiensa perusteella, kun muotoilemme vastatoimet. Jos yksi maa hyökkää venäläisiä liiketoimia vastaan, niin tottakai sillä on seurauksensa. 

-Brittien ulkoministeri puhuu sanktioista, mutta nehän ovat laillisia toimia ja YK:n turvallisuusneuvoston päätösten mukaan asetettuja. Nyt puhutaan häpeilemättömästä hyökkäyksestä liiketoimia vastaan. 

Moskova on syyttänyt sekä Yhdysvaltoja että Britanniaa, että ne syyttävät Venäjää perusteettomasti hyökkäysuhasta samalla kun itse ovat suunnittelemassa provokaatioita Venäjää vastaan. 

Toimitus

Toimitus