Brittijoukot harjoituksiin Suomeen – yhteistyötä Venäjän hyökkäyksen torjumiseksi

Iso-Britannia lähettää 8000 sotilasta Suomeen ja muualle itäiseen Eurooppaan, Sky News kirjoittaa. Joukot ottavat osaa sotilasharjoituksiin, joiden tarkoituksena on harjoitella taistelemista Venäjän hyökkäystä vastaan.

Joukkojen siirto on yksi Ison-Britannian suurimmista sitten kylmän sodan päättymisen. Sotilaiden mukana siirretään suuri määrä tankkeja ja yli sata panssaroitua taisteluajoneuvoa.

Ison-Britannian puolustusministeriön mukaan suunnitellut harjoitukset parantavat Ison-Britannian ja Suomen joukkojen yhteistyötä Venäjän hyökkäyksen torjumisessa Skandinaviassa ja Baltiassa.

Ison-Britannian puolustusministerin Ben Wallacen mukaan tarkoituksena on osoittaa solidaarisuutta ja voimaa.

– Euroopan turvallisuus ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää. Näissä harjoituksissa joukkomme yhdistävät voimansa liittolaisten ja kumppanien kanssa Natosta ja Joint Expeditionary Force-joukoista osoittaakseen solidaarisuutta ja voimaa yhdessä suurimmista joukkojen siirroista sitten kylmän sodan, Wallace sanoi.

Suomi kuuluu yhtenä jäsenenä Ison-Britannian johtamiin nopean toiminnan Joint Expeditionary Force eli JEF-joukkoihin, jotka keskittyvät kansainväliseen kriisinhallintaan. Joukkoihin kuuluu yhteensä kymmenen maata Pohjois-Euroopasta.

Joukot lähetetään ajanjaksolla, joka alkaa huhtikuussa ja loppuu kesäkuussa.

Ison-Britannian puolustusministeriö totesi lausunnossaan, että harjoitusten tarkoituksena on esitellä maan armeijan kykyä osallistua Euroopan puolustukseen.

Toimitus

Toimitus