Brittitiedustelu: Neljännes Venäjän joukoista kyvyttömiä taisteluun

Yli neljännes Venäjän taktisista pataljoonista on nyt taistelukyvyttömiä, Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa Twitterissä tiedustelutietoihin nojaten.

Ministeriön mukaan Venäjällä oli sodan alkaessa 120 taktista pataljoonaa. Ne muodostivat noin 65 prosenttia koko Venäjän maajoukkojen taisteluvoimasta.

-On luultavaa, että yli neljännes näistä yksiköistä on nyt taistelukyvyttömiä.

Jotkin Venäjän eliittijoukoista, kuten VDV-laskuvarjojääkärijoukot, ovat tiedustelutietojen perusteella kärsineet suurimmat vauriot. Ministeriö arvioi, että vie vuosia ennen kuin Venäjän kykenee vahvistamaan nämä joukot ennalleen.

Viime perjantaina uutisoitiin, että Iso-Britannian puolustusministerin Ben Wallacen arvioi Venäjän julistavan virallisen sodan voitonpäivänä eli 9. toukokuuta. Hänen arvionsa mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin julistaisi sodan maailman natseja vastaan. Tähän mennessä Venäjä ei ole julistanut varsinaista sotaa vaan kutsuu hyökkäystään Ukrainaan ”erikoisoperaatioksi”.

Putinin tarkoitus olisi julistaa yleinen liikekannallepano saadakseen riittävästi sotilaita Ukrainaan.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen kommentoi viime viikolla AlfaTV Uutisille, että jos Venäjä haluaa laajentaa sotaa, sen pitäisi julistaa sota ja yleinen liikekannallepano.

Toimitus

Toimitus