Brittitiedustelu: Ukraina jatkaa Venäjän huollon tuhoamista etelärintamalla

Britannian puolustusministeriö kertoo sen sotilastiedustelun viimeisimmästä raportista Twitterissä. Raportin mukaan useat Ukrainan armeijan osastot lisäsivät tykistön tulivaikutusta 29. päivän aamusta alkaen etelärintamalla. Ukrainan tarkat iskut jatkoivat venäläisten huollon tuhoamista. Vielä ei kuitenkaan pystytä vahvistamaan Ukrainan menestyksiä. 

-Venäjä on kuitenkin elokuun alun jälkeen lisännyt merkittävästi yrityksiä vahvistaa joukkojaan Dninpron länsirannalla Hersonin lähellä. Eteläisen sotilasalueen joukkoja on vahivstettu itäisen sotilasalueen joukkojen avulla. Suurin osa Venäjän joukoista Hersonin lähellä on kuitenkin alimiehitetty ja riippuvainen heikoista huoltoyhteyksistä yli joen lautoilla ja ponttoonisilloilla. 

-Tämä eteläisten ja itäisten joukkojen uudelleenorganisointi kertoo merkittävästä muutoksesta Venäjän joukkoihin Ukrainassa. On todennäköistä, että Venäjä on alkanut rationalisoida sen monia puoli-itsenäisiä joukkoja, jotka ovat suoriutuneet huonosti hyökkäyksen alusta alkaen. Jos Ukraina onnistuu sen hyökkäyksessä, näiden Venäjän uusien joukkojen yhtenäisyydellä tulee olemaan suuri merkitys siinä kuinka hyvin Venäjän puolustus etelässä onnistuu. 

Toimitus

Toimitus