Brittitiedustelu: Venäjä ei pysty enää hyökkäämään Ukrainassa

Ison-Britannian puolustusministeriön tiedustelupalvelu katsoo tuoreimmassa raportissaan, että alimiehitetyt ja huonosti varustellut venäläisjoukot eivät pysty Ukrainassa muuhun kuin jonkinlaiseen puolustustaisteluun. 

-Venäjä on kaikesta päätellen täydentänyt joitakin Dnipron länsipuolella olevia yksiköitään liikekannallepannuista reserviläisistä. Tämä on kuitenkin ollut erittäin puutteellista täydennystä. Syyskuussa useat venäläisupseerit kuvasivat Hersonin alueella monien komppanioiden koostuvan vain kuudesta kahdeksaan miehestä, kun komppanian vahvuus on normaalisti liki sata miestä. 

-Viimeisen kuuden viikon aikana on havaittavissa selvästi se, että Venäjän maajoukot on siirretty pitkäaikaisiin puolustusasemiin kaikilla rintamilla Ukrainassa. Tämä johtuu mitä todennäköisimmin siitä, että on arvioitu realistisesti pahasti alimiehitettyjen ja huonosti koulutettujen joukkojen pystyvän vain puolustustaisteluihin. 

-Vaikka Venäjä pystyisikin vahvistamaan pysyvämmät puolustuslinjat Ukrainassa, sen operationaalinen kyky on haavoittuvainen. Jotta se saisi aloitteen uudestaan haltuun, olisi sen saatava laadukkaampia liikkuvia joukkoja, jotka pystyvät vastamaan Ukrainan läpimurtoihin ja tekemään omia suuren mittakaavan vastahyökkäyksiä. 

Toimitus

Toimitus