Brittitiedustelu: Venäjä jakelee potkuja, päätösten välttely kostautuu taistelukentällä

Venäjä on irtisanonut viime viikkoina useita armeijansa johtavia komentajia, joiden katsotaan suoriutuneen huonosti Ukrainan sodan aikana, Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa Twitterissä tiedustelulähteisiin nojaten.

Erotettuihin kuuluu henkilöitä, joita syytetään epäonnistumisesta Harkovassa ja lippulaiva Moskvan uppoamisesta. Ministeriö nimeää muutaman huomattavan henkilön.

Panssarivaunujoukkoja johtanut kenraaliluutnantti Serhiy Kisel pidätettiin virantoimituksesta, kun hän ei kyennyt miehittämään Harkovaa.

Vara-amiraali Igor Osipov koki luultavasti samanlaisen kohtalon sen jälkeen, kun Venäjän Mustameren lippulaiva Moskva upposi huhtikuussa.

Venäjän pääesikunnan päällikkö Valeriy Gerasimov luultavasti on yhä tuolillaan, mutta on epäselvää, nauttiiko hän yhtä Venäjän presidentin Vladimir Putinin luottamusta.

Puolustusministeriö kirjoittaa, että Venäjän armeijassa ja turvallisuusorganisaatioissa on luultavasti salailun, peittelyn ja muiden syyttämisen kulttuuri.

Ministeriö arvioikin, että useat viranomaiset käyttävät jatkossa enemmän aikaansa siihen, ettei heitä voitaisi syyttää Venäjän epäonnistumisista.

Se taas lisää Venäjän keskitetyn sodanjohdon kuormitusta, kun upseerit pyrkivät yhä useammin työntämään tärkeimmät päätökset päälliköilleen. Puolustusministeriö arvioi, että Venäjän on hankala saada takaisin aloitekykyään näissä olosuhteissa.

Toimitus

Toimitus