Brittitiedustelu: Venäjä pyrki iskemään asekuljetuksiin, vahvistaa Käärmesaarta

Venäjä iski varhain eilen aamulla ratainfrastruktuuriin Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Venäjän tarkoitus oli luultavasti häiritä länsimaiden asetoimituksia Ukrainalle ja niiden viemistä ukrainalaisjoukoille itärintamalle, Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa Twitterissä tiedustelulähteisiin nojaten.

Itärintamalla Donbasissa kiivaat taistelut jatkuvat Sjevjerodonetskin kaupungissa. Venäjä pyrkii etenemään kohti Slovjanskia, kun he yrittävät motittaa Ukrainan joukkoja.

Venäjä ei tahdo uutta Moskvaa

Venäjä on luultavasti siirtänyt ilmatorjuntayksiköitä Käärmesaarelle sen jälkeen, kun ukrainalaiset tuhosivat Venäjän Mustanmeren lippulaivan Moskvan huhtikuussa, puolustusministeriö arvioi.

Puolustusministeriö katsoo, että näiden aseiden tarkoitus on suojata Venäjän laivastoa, joka operoi Käärmesaaren ympäristössä.

Venäjän toiminta Käärmesaarella on osa Ukrainan rannikon saartoa ja hidastaa merikaupan uudelleen aloittamista. Maailma on ajautunut ruokakriisiin Venäjän hyökkäyssodan takia. Sodan vuoksi maailman vilja-aittana tunnettu Ukraina ei ole kyennyt viemään viljaa muualle maailmaan.

Toimitus

Toimitus