Brittitiedustelu: Venäjän hävittäjät epäonnistuivat täysin – eivät osuneet Käärmesaareen

Venäjä on pyrkinyt estämään Ukrainan maihinnousun Käärmesaarelle sen jälkeen, kun venäläiset joukot joutuivat vetäytymään strategisesti tärkeältä saarelta kesäkuun lopulla, Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa Twitterissä tiedustelulähteisiin nojaten.

Venäjän ilmavoimat ovat yrittäneet pommittaa saarta. Brittitiedustelun mukaan keskiviikkona tehdyt ilmaiskut epäonnistuivat täysin, kun hävittäjät eivät osuneet kohteeseen. Käärmesaari on noin 17 hehtaarin kokoinen.

Puolustusministeriön mukaan Venäjän iskujen epäonnistuminen toistaa samaa kaavaa, jossa maan ilmavoimat epäonnistuvat jatkuvasti taktisissa operaatioissa.

Venäjä etenee hitaasti Donbasissa

Puolustusministeriö kirjoittaa, että Venäjän ja venäläismielisten Luhanskin kansantasavallan joukot väittävät päässeensä Siverskin kaupungin ulkopuolelle.

Ministeriö ei ole kyennyt vahvistamaan tietoa.

Sen sijaan tiedetään, että Venäjä on edennyt hiljakseen länttä ja Siverkiä kohti. Venäjä pyrkii kohti Slovjanskin ja Kramatorskin kaupunkeja. Ministeriö pitää Bahmutin kaupunkia Venäjän luultavana välitavoitteena Siverskin jälkeen.

Pakkosiirtoja ja kaltoin kohtelua

Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa, että tähän mennessä 2,5 miljoonaa ukrainalaista on siirretty Venäjälle.

Näitä evakuointeja pidetään pakkosiirtoina. Raporttien mukaan ukrainalaiset joutuvat usein kaltoin kohdelluiksi Venäjän järjestämillä kokoamisleireillä.

Toimitus

Toimitus