Brittitiedustelu: Venäjän laivaston suorituskyky sai pahan iskun

Venäläisten lentotukikohdassa Krimillä tiistaina sattuneet räjähdykset iskivät huomattavan loven Venäjän laivaston suorituskykyyn, Ison-Britannian puolustusministeriö kirjoittaa Twitterissä tiedustelulähteisiin nojaten.

Räjähdysten syytä ei ole kyetty varmistamaan.

Silminnäkijän videosta käy ministeriön mukaan on todennäköistä, että suuret sienipilvet johtuivat ammusvarastojen räjähdyksestä.

Ministeriön kirjoittaa, että räjähdyksissä tuhoutui tai vaurioitui vakavasti ainakin kahdeksan hävittäjää. Myös itse lentotukikohta on kärsinyt vakavia vaurioita, mutta lentokenttä on todennäköisesti käyttökelpoinen.

Kahdeksan taistelulentokoneen menettäminen on vain pieni osuus koko Venäjän käytettävissä olevista hävittäjistä, joita Venäjä voi käyttää Ukrainan sodassa. Kyseisessä Sakyn tukikohdassa oli kuitenkin Venäjän Mustanmeren laivaston hävittäjiä.

Puolustusministeriö arvioi, että laivaston kyky ilmatoimintaan on nyt selkeästi heikentynyt ja Venäjän armeija joutuu tarkistamaan uhkakuvansa. Venäjä on todennäköisesti pitänyt Krimiä turvallisena sotatoimialueen takana olevana alueena.

Toimitus

Toimitus