Djokovic voitti oikeudessa, ministeri voi vielä peruuttaa viisumin

Rokottamaton tennistähti Novak Djokovic voitti oikeudessa ja saa jäädä Australiaan.

Maailman ykköseksi rankattu Djokovic voi nyt osallistua Australian avoimiin, Reuters kirjoittaa.

Djokovicin tapaus on kerännyt suurta huomiota niin Australiassa, Djokovicin kotimaassa Serbiassa kuin ympäri maailmankin. Tapaus lähti käyntiin viime tiistaina, kun Djokovic kertoi Instagram-päivityksessä olevansa matkalla Australian avoimiin ilman koronarokotteita.

Australia oli peruuttanut tennistähden viisumin viime viikolla, mutta tuomari Anthony Kelly piti sitä kohtuuttomana ja määräsi Djokovicin vapautettavaksi hotellieristyksestä.

Kelly kertoi, että Djokovic oli hakenut poikkeusta Australian koronasääntöihin lääketieteellisin perustein. Djokovic kertoi sairastaneensa koronan viime kuussa ja oli esittänyt siitä todisteet maahan tullessaan.

-Mitä hän olisi vielä voinut tehdä? Kelly kysyi.

Djokovicin tapaus on herättänyt närää australialaisissa. Australialaisista aikuisista yli 90 prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta. Maa on kärsinyt myös pitkistä suluista. Yleinen mielipide on ollut Australiassa Djokovicia vastaan.

Djokovicilla on ollut myös kannattajansa, jotka juhlivat vapauttavaa päätöstä Melbournen oikeustalon ulkopuolella.

ABC News kertoo, että maahanmuuttoministeri Alex Hawkella on vielä oikeus omalla harkinnallaan evätä viisumi. Ministerin kerrotaan tarkastelevan tilannetta.

Toimitus

Toimitus