Saksan koronatartunnat ennätyksellisen korkealla – Merkel jyrähti

LEHTIKUVA / AFP Tobias Schwarz

Saksassa on rekisteröity ennätysmäärä uusia COVID-tartuntoja maanantaina julkaistujen lukujen mukaan, kertoo Deutsche Welle.

Uusien tapausten määrä 100 000 ihmistä kohti viimeisen seitsemän päivän aikana nousi 303:aan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun määrä on ylittänyt 300:n pandemian alkamisen jälkeen.

Vain 67,5 prosenttia Saksan väestöstä on täysin rokotettu. Erittäin tarttuva deltavariantti on levinnyt rokottamattomien joukkoon.

Saksalaisen Robert Koch Institute of infectious diseases (RKI) instuutin mukaan tapausten määrä kasvoi 23 607:llä viimeisen vuorokauden aikana. Tapausten kokonaismäärä pandemian alun jälkeen ylitti sunnuntaina 5 miljoonan rajan.

RKI kirjasi 43 uutta koronaviruskuolemaa viimeisen vuorokauden aikana, kun viime maanantaina niitä oli 33. COVID-19-kuolemien kokonaismäärä Saksassa on nyt 97 715.

Vaikka infektioiden määrä on rikkonut ennätyksen toisensa jälkeen meneillään olevassa neljännessä aallossa, sairaalahoitojen määrä ei ole vielä saavuttanut pandemian aikaisemman vaiheen tasoa.

Korkeat tartuntatasot vaihtelevat suuresti eri puolilla Saksaa, ja useilla alueilla Itä- ja Kaakkois-Saksassa on raportoitu yli 1 000 uutta tapausta 100 000 ihmistä kohti viimeisen seitsemän päivän aikana.

Ilmaantuvuus oli yli seitsemän kertaa korkeampi itäisessä Saksin osavaltiossa kuin esimerkiksi pohjoisessa Schleswig-Holsteinin osavaltiossa.

Saksin rokotusaste on yksi maan alhaisimmista.

Toimitus

Toimitus