Eero Heinäluoma Suomen metsälinjauspäätöksestä: ”Poikkeuksellista”

Suomen ja Ruotsin päätös äänestää komission taksonomialinjausta vastaan ei europarlamentaarikko Eero Heinäluoman (SDP) riitä kaatamaan päätöstä, mutta on tärkeä viesti jatkoa ajatellen.

–Vastaan äänestäminen on poikkeuksellista, mutta kansallisesti asia on todella iso pohjoisille metsämaille. Näen äänestämisen tässä eräänlaisen varoituslaukauksen ampumisena. Olemme metsäasioissa tosissamme, Heinäluoma kommentoi AlfaTV Uutisille.

Hänen mukaansa päätöksillään maat haluavat osoittaa, kuinka tosissaan he ovat.

–Suomi ja Ruotsi lähettävät komissiolle vahvan viestin, että metsäasiat halutaan pitää kansallisessa päätöksenteossa ja komission säätelyä tällä alueella ei pidetä hyväksyttävänä.

Heinäluoma muistuttaa, että metsäasioissa uusia päätöksiä on tulossa taksonomiapäätöksen jälkeen paljon.

–Suomen ympäristöprofiili ja oma toiminta on siksi vahva, että meillä on mahdollisuus puolustaa omia metsiämme ja niiden hoidon pysymistä kansallisissa käsissä. Suomen tavoite on olla hiilidioksineutraali jo 2035 eli ensimmäisenä Euroopassa. Muiden maiden tavoitteet ovat vuosissa 2040-50.

Suomi ja Ruotsi ovat ymmärtävät metsäasioissa toisiaan niin hallitusten kesken kuin Brysselissäkin.

–Suomen ja Ruotsin europarlamentaarikot ovat jo pitkään toimineet hyvässä yhteistyössä metsäasioissa. Sitä yhteistyötä jatketaan, Heinäluoma kertoo.