Elon Musk: Sivilisaatio murenee, jos fossiilisia ei käytetä – tarvitaan realismia

Eurooppa saattaa joutua kärsimään vielä useita talvia kaasupulasta, energiayhtiö Shellin toimitusjohtaja Ben van Beurden sanoi tänään maanantaina konferenssissa Norjassa. Asiasta kirjoittaa Reuters.

– Voi hyvin olla, että meillä on koko joukko talvia, joina joudumme löytämään jonkinlaisen ratkaisun, van Beurden sanoi.

Eurooppa on ollut hyvin riippuvainen Venäjältä tuotavasta maakaasusta. Venäjä on vähentänyt maakaasun vientiä huomattavasti viime kuukausina vastalauseena lännen asettamille pakotteille. Pakotteet johtuivat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Maailma tarvitsee vielä öljyä ja maakaasua

Maailman täytyy jatkaa öljyn ja maakaasun käyttöä säilyttääkseen sivilisaation, Teslan perustaja Elon Musk sanoi tänään samassa konferenssissa kuin van Beurden. Musk katsoi kuitenkin, että fossiilisten polttoaineiden käytön tulee olla lyhytaikaista ja sillä välin tulee kehittää kestäviä energialähteitä.

– Realistisesti ajatellen, meidän täytyy mielestäni käyttää öljyä ja maakaasua lyhyellä aikavälillä, koska muuten sivilisaatio murenee, Musk sanoi.

Muskilta kysyttiin myös pitäisikö Norjan jatkaa öljyn ja maakaasun porausta.

– Mielestäni tällä hetkellä on aiheellista tehdä jonkin verran lisäetsintää, Musk vastasi.

-Yksi suurimmista haasteista, jonka maailma on koskaan kohdannut, on siirtyminen kestävään energiaan ja kestävään talouteen. Se vie joitain vuosikymmeniä viedä päätökseen, Musk totesi.

Toimitus

Toimitus