Erkki Tuomiojan vastine: Yksiselitteinen lähtökohta on, että teemme vastarintaa Venäjälle

AlfaTV Uutiset julkaisee ohessa ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Erkki Tuomiojan vastineen AlfaTV Uutisten Näkökulma-kirjoitukseen:

Heini Röyskö kysyy Näkökulma-kirjoituksessaan 8.3., haluavatko vasemmistolaiset poliitikot viedä Suomen Venäjän syliin. Kysymys on absurdi ja tuskin voi perustua edes tahattomaan väärinymmärryksen. Hän siteeraa minua miten “tärkeintä on, ettei Suomi joudu sotaan” ja jatkaa tarkoittaako Tuomioja todella sitä, ettei Suomi tekisi Venäjälle vastarintaa?

Puhuisin jo epäpyhästä yksinkertaisuudesta; sitaatti on sama asia, joka on todettu Suomen tavoitteeksi eduskunnan yksimielisesti käsittelemässä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa sekä puolustusselonteossa. Kun samalla yksimielisyydellä käsiteltiin puolustuksemme konkreettista käsittelyä, on yksiselitteinen lähtökohta, että teemme kaiken keinoin vastarintaa niin Venäjälle kuin kenelle muullekin Suomeen tunkeutuvalle hyökkääjälle.

Aikana jolloin mahdollisimman laaja yhtenäisyys on Suomen turvallisuudelle elintärkeä asia, niin kannattako sitä todella tällaisilla kirjoituksilla lähteä kyseenalaistamaan?

Erkki Tuomioja

kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja (sd.).

Toimittaja Heini Röyskön Näkökulma-kirjoituksen voit lukea täältä.

Toimitus

Toimitus