Etelä-Koreaan halutaan viedä Suomesta yhä enemmän lihaa ja elintarvikkeita

Etelä-Korea on Suomelle tärkeä kauppakumppani elintarvikeviennissä, ja uusia mahdollisuuksia avautunee suomalaisille elintarviketuottajille myös tulevaisuudessa.

Ruokavirastosta kerrotaan, että Etelä-Koreaan viedään jo esimerkiksi sianlihaa ja maitotuotteita. Sianlihan osalta Etelä-Korea on Kiinan jälkeen toiseksi tärkein viennin kohdemaa ja esimerkiksi vuonna 2020 Suomesta vietiin Koreaan sianlihaa 15,5 miljoonan euron edestä.

Siipikarjanlihan ja siipikarjanlihatuotteiden lisäksi vientilupia Koreaan haetaan parhaillaan Ruokaviraston mukaan myös monille muille elintarvikeketjun tuotteille. Tällä hetkellä käynnissä on markkinoillepääsyhankkeita koskien kananmunia ja munatuotteita, siitosmunia, äidinmaidonkorviketta, voita ja jäätelöä.  Useiden medialähteiden mukaan Etelä-Koreassa on ollut pulaa erityisesti kananmunista siipikarjatiloilla riehuvasta lintuinfluenssasta johtuen.

Kaksi Etelä-Korean viranomaista, Ministry of Food and Drug Safety (MFDS) ja Animal and Plant Quarantine Agency (APQA), auditoi parhaillaan siipikarjanlihalaitoksia Suomessa. Ruokaviraston mukaan markkinoillepääsyprosessit ovat hitaita ja koronavirus-pandemia on entisestään vaikeuttanut auditointien järjestämistä.  Etelä-Korean vierailu onkin ensimmäinen Suomessa paikan päällä toteutunut auditointi vuoden 2019 jälkeen.

Etelä-Korea on Aasian neljänneksi suurin talousmahti. Maassa asuu reilut 51 miljoonaa asukasta.

 

Toimitus

Toimitus