Evergranden ongelmat laajenevat

LEHTIKUVA / AFP Hector Retamal

Kiinteistösijoitusyhtiön Evergranden maksuvaikeudet horjuttavat uskoa talouteen Kiinassa, kirjoittaa Reuters. Pitkään vaikeuksissa ollut Evergrande on nyt kolme kertaa jättänyt maksamatta velkakirjojensa maksuvelvoitteet.
Sijoittajilla on suuri riski huomattaviin tappioihin. Evergrande on viivyttänyt vastaustaan median kommentointipyyntöihin.
Evergranden tilanne kertautuu muihin kiinteistöyhtiöihin ja niiden velkoihin. Evergrande on Kiinan toiseksi suurin kiinteistösijoitusyhtiö. Sen huojuminen heiluttaa markkinatilannetta ja saa sijoittajat varovaisiksi. Kiinteistöalan merkitys on suuri, sillä se kattaa noin neljänneksen Kiinan kansantaloudesta.
Velkakirjojen poismyynti on rauhoittunut ja koskee nyt vain joitain riskialttiimmiksi katsottuja kohteita. Markkinoiden luottamusta on parantanut Harbinin kaupungin tuki alueen kiinteistöyrityksille. Tämä luo uskoa julkisesta tuesta laajemminkin. Pörsseissä käydään kauppaa nyt enemmän järkipohjalta, vaikka pelot vaikeuksien laajenemisesta eivät ole loppuneet.

Toimitus

Toimitus