Evergranden osakkeiden myynti keskeytettiin, markkinat huolissaan yhtiöstä

Kiinalaisen kiinteistöyhtiö Evergrande Groupin osakkeiden myynti on keskeytetty. Yhtiö ilmoitti, että tulossa on ”sisäpiiritietoa” kertomatta asiasta sen enempää.

Evergrande on Kiinan suurimpia kiinteistöyhtiöitä. Markkinat pelkäävät kiinteistöfirmojen romahdusta, koska Evergranden taloushuolet heijastuvat muihinkin kiinalaisiin kiinteistöyhtiöihin.

Yhtiö kamppailee maksaakseen takaisin yli 300 miljardia dollaria velkoja. Niissä on mukana lähes 20 miljardia dollaria kansainvälisten markkinoiden joukkovelkakirjalainoja, joihin liittyviä maksuja Evergrande ei ole kyennyt maksamaan.

Reuters kirjoittaa, että Evergranden osake tippui 89 prosenttia viime vuoden aikana.

Laitonta rakentamista ja markkinahuolia

Paikallisviranomaiset määräsivät Evergranden purkamaan 39 laittomasti rakennettua rakennusta Hainanin saarella joulukuun lopussa. Rakennusten koko on yhteensä yli 400 000 kerrosneliömetriä. Viranomaiset antoivat kymmenen päivää aikaa niiden purkamiseen.

Evergrande ei kommentoinut asiaa.

-Purkutuomio Hainanilla vaikuttaa kielteisesti kodinostajien yhtiötä kohtaan kokemaan luottamukseen, sanoo sijoitusjohtaja Conita Hung Tiger Faith Asset Management -yhtiöstä.

Evergrande pyrkii pitämään sijoittajat tyytyväisinä myymällä omaisuuttaan ja maksamalla niistä osuuksia sijoittajille.

-Markkinat seuraavat Evergranden omaisuuden myymistä velkojen kattamiseksi, mutta myyntiprosessi vie oman aikansa, Hung kommentoi.

Evergrande tiedotti viime viikolla, että työt jatkuvat nyt yli 90 prosentilla sen rakennushankkeista kuukausien tauon jälkeen. Monet hankkeet keskeytettiin aiemmin Evergranden maksuvaikeuksien vuoksi.

Toimitus

Toimitus