FBI teki etsinnät Trumpin kotiin – “he murtautuivat jopa kassakaappiini”

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump kertoi, että liittovaltion poliisi FBI teki etsinnät hänen Mar-a-Lago-nimiseen kotiinsa eilen maanantaina. Hänen poikansa mukaan kyse on tutkinnasta, joka keskittyy Valkoisen talon virallisten papereiden poistamiseen Trumpin kotoa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun vastaavat etsinnät on tehty entisen presidentin kotiin. Trumpia tutkitaan myös muista asioista, jotka tapahtuivat hänen presidenttikaudellaan tai hänen liiketoiminnassaan.

Yhdysvaltojen oikeusministeriö kieltäytyi kommentoimasta etsintöjä, joita Trump kutsui ratsiaksi. Myös FBI kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Presidentti Donald Trumpin poika Eric Trump sanoi, että kyse on dokumenttilaatikoista, jotka hänen isänsä oli tuonut Valkoisesta talosta. Eric Trumpin mukaan hänen isänsä on tehnyt yhteistyötä Yhdysvaltain kansallisarkiston kanssa asian suhteen jo kuukausia.

Reutersin oma lähde vahvisti asian. Kyse on salaisista asiakirjoista, jotka Trump vei pois Valkoisesta talosta.

Trumpin mukaan hänen kotinsa on miehitetty ja se on hyökkäyksen ja ratsian kohteena.

– Sen jälkeen, kun olen tehnyt yhteistyötä asianomaisen hallituksen viraston kanssa, tämä ennakolta ilmoittamaton ratsia kotiini ei ollut tarpeen tai asianmukainen, Trump kommentoi.

– He murtautuivat jopa kassakaappiini!

Kansallisarkisto sai Trumpilta viisitoista laatikollista dokumentteja tämän vuoden tammikuussa. Osa dokumenteista oli merkitty kansallisen turvallisuuden takia salatuiksi.

– Minun appeni, kuten kuka tahansa, joka on ollut hänen lähellään, tietää, että hän pitää sanomalehtiartikkelien, aikakausilehtiartikkelien ja valokuvien keräilystä, dokumenttien, joihin hänellä oli kaikki oikeus ottaa Valkoisesta talosta, Trumpin miniä Lara Trump sanoi Fox Newsille.

Trumpin kannattajia kerääntyi eilen Mar-a-Lagon ulkopuolelle osoittamaan tukeaan entiselle presidentille.

Toimitus

Toimitus