Fox News: Räsäsen oikeudenkäynti on historiallinen

Suuri amerikkalainen uutiskanava Fox News on nostanut etusivun uutiseksi valtakunnan syyttäjän kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan nostaman oikeusjutun, jota se luonnehtii historialliseksi.

Jutussa kerrotaan syytteen pääpiirteet sekä kummankin osapuolen pääargumentit oikeudessa. Päivi Räsästä on haastateltu etäyhteydellä. Räsänen toistaa meille oikeudenkäyntiä seuranneille tutut näkemykset syytteen sanan- ja uskonnonvapauteen kohdistuvasta luonteesta sekä siitä, miten syyttäjä suorastaan väittää perättömiä Räsäsen sanomisista. 

Fox kertoo jutussaan myös, miten kristittyjen vaino maailmassa on lisääntymässä. Sen mukaan kyse ei ole vain Suomea ja suomalaisia koskettavasta oikeudenkäynnistä, vaan laajemmasta ilmiöstä, jossa juuri kristittyjen mahdollisuuksia kertoa uskostaan kavennetaan ympäri maailmaa. 

Jutusta selviää sekin, että Päivi Räsänen on saanut ainakin yhden korkean tason tukijan Yhdysvalloissa: Edustajahuoneen jäsen Charles Eugene ”Chip” Roy Teksasista ottaa voimakkaasti kantaa Räsäsen puolesta: 

-Tapauksen absurdia kristinuskonvastaisuutta ei voi jättää huomiotta. Suomi on eurooppalainen liberaali demokratia, joka näennäisesti lupaa kansalaisilleen ihmisoikeudet, kuten sanan- ja uskonnonvapauden, kokoontumisvapauden, tasa-arvon lain edessä ja omaisuudensuojan. Suomen hallitus näyttää kuitenkin unohtaneen nämä perusoikeudet ja toimii ennemminkin kuin woke teokratia, kun se rankaisee kansalaisia, jotka uskaltavat vastustaa päivän sekulaaria dogmaa. 

Fox News on katsottavissa yli 90 000 000 kotitaloudessa Yhdysvalloissa ja sen nettisivut ovat myös erittäin luetut. 

Toimitus

Toimitus