Halla-aho: Rokottamattomissa jahdataan PS-taustaisia

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho twiittaa Helsingin Sanomien artikkelin perusteella median kaksoisstandardeista koronarokotusten suhteen. Halla-aho kirjoittaa miten:

-Maksumuurin takana olevassa artikkelissa kerrotaan ensin, että ulkomaalaistaustaiset ylikorostuvat pääkaupunkiseudun rokottamattomien joukossa “jonkin verran”. Hiukan myöhemmin kerrotaan, että heitä on rokottamattomista n. puolet. Onhan se “jonkin verran”, kun vieraskielisten osuus väestöstä on samalla alueella alle 20%.

-Viranomaiset eivät kerro, mitkä kieliryhmät ovat erityisen ylikorostuneita. Tieto voisi lisätä ennakkoluuloja kyseisiä ryhmiä kohtaan. Koska toisaalta kaikki tietävät kysymättäkin, mistä ryhmistä on kyse, tiedon piilottelu lisää lähinnä epäluuloja viranomaisia kohtaan.

-Ja todetaanhan artikkelissakin myöhemmin, että ongelmaa yritetään ratkaista lähestymällä “uskonnollisia yhteisöjä” ja “jalkauttamalla somalinkielisiä lääkäreitä ja hoitajia kaupungille”.

-Yhtenä syynä rokotevastaisuuteen mainitaan afrikkalaisten taikausko ja pelko siitä, että rokote aiheuttaa impotenssia tai lapsettomuutta. Tällaiset pelot ovat vaikeuttaneet myös aiempia rokotuskampanjoita Afrikassa.

-On mielenkiintoista, miten median äänensävy muuttuu riippuen siitä, keitä rokottamattomat ovat tai keitä heidän oletetaan olevan.

-Niin kauan kuin heidän oletetaan olevan perussuomalaisten äänestäjiä, heitä voi huoletta demonisoida vapaamatkustaviksi syöpäläisiksi ja idiooteiksi. Kun he ovat somaleja, puheissa korostuu tarve luoda luottamusta viranomaisten ja ihmisten välille.

 

Toimitus

Toimitus