Helsingin Kirjamessut jatkuvat sunnuntaihin

Helsingin Kirjamessut käynnistyivät eilen torstaina 21. kerran. Tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa on paikalla 250 näytteille asettajaa. Messualuetta on nyt laajennettu entistä isommalle alueelle ja käytäviä on levennetty. Kirjamessut tarjoaa ohjelmaa 15 lavalla, joista yksi on uusi äänikirjoihin keskittyvä Töölönlahti-lava.
AlfaTV Uutiset tapasi messuilla torstai-iltana kirjailija Enni Mustosena tunnetun Kirsti Mannisen (kuvassa). Kirjailija signeerasi uusinta Näkijä-nimistä teostaan, jonka tapahtuvat sijoittuvat 1950-luvulle.  Manninen kertoi, että tekeillä on jo syrjästäkatsojan tarinoiden kymmenes ja viimeinen romaani Tekijä, joka vie lukijansa 1960-luvulle.
Kysyin Kirsti Manniselta, mitä kirjamessut merkitsevät kirjailijalle:
– Onhan tää tosi tärkeä kohtaamispaikka. On ihanaa, että omien esiintymisten välissä voi kuunnella toisten kirjailijoiden haastatteluja ja kahvilla tavata muita. Varsinkin koronatauon näkee selvästi, että ihmiset osaavat arvostaa kohtaamisia ja tätä kohtaamispaikkaa uudella tavalla, Manninen kiteyttää.
Erikoisteemana Helsingin Kirjamessuilla on tänä vuonna dialogi. Keskusteluja käydään Erätauko-säätiön kanssa eri aiheista vielä lauantaina sekä päätöspäivänä sunnuntaina.

Toimitus

Toimitus