Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ilmoittivat ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta – voi heijastua myös potilaille

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa alkaen ti 1.3.2022 klo 15 ja päättyen ti 8.3.2022 klo 15. Kuntasektorin sopimusneuvottelut keskeytyivät eilen Kuntatyönantajan ilmoitukseen, ettei sovulle ole edellytyksiä.

– Sote-kriisin keskeiseen syyhyn eli hoitajapulaan on löydettävä tällä kierroksella sote-henkilöstön kannalta vakuuttava ja tulevaisuuden uskoa vahvistava pidempiaikainen ratkaisu. Pelastusohjelma, jossa sote-henkilöstön palkkoja nostettaisiin viiden vuoden aikana 3,6 % vuosittain tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi, on konkreettinen keino vastata hoitajapulaan, toteavat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

HUS: Voi johtaa yksittäisten potilaiden jo sovittujen toimenpiteiden siirtämiseen

HUS kertoo omassa tiedotteessan, että se pitää tilannetta valitettavana ja toivoo, että työntekijä- ja työnantajajärjestöt jatkaisivat neuvottelua ja pääsisivät mahdollisimman nopeasti neuvottelutulokseen. HUS ei ole neuvotteluosapuoli työmarkkinaneuvotteluissa.

-Potilaiden toivotaan saapuvan vastaanotolle normaaliin tapaan. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi johtaa yksittäisten potilaiden jo sovittujen toimenpiteiden siirtämiseen tai perumiseen. Niistä tiedotetaan erikseen. Potilaita pyydetään odottamaan rauhallisesti yhteydenottoa kuten puhelinsoittoa, joka voi tulla myös tuntemattomasta numerosta, HUSista kerrotaan.

 

 

Toimitus

Toimitus