Hollantiin julistettiin vesipula kuivuuden vuoksi

Sateisesta meri-ilmastostaan tunnettuun Hollantiin on julistettu vesipula, kertoo maan yleisradio NOS. Vesipulasta kärsivät erityisesti maanviljelijät.

Maanviljelijöiltä on jo monissa provinsseissa rajoitettu veden käyttöä ja pintavesien käyttäminen peltojen kasteluun on kokonaan kielletty. Juomavesi ei kuitenkaan uhkaa loppua.

Vesipula johtuu harvinaisen kuumasta ja kuivasta säästä. Hollannin kesä on ollut poikkeuksellisen kuiva, eikä seuraavalle kahdelle viikolle ole luvattu sateita.

Ulkomailta virtaavien jokien vedenpinnan lasku on aiheuttanut jokilaivaliikenteen vähenemisen. Erityisen tärkeää Rein-jokea pitkin Saksaan liikennöivät hiilikuljetukset joutuvat tällä hetkellä toimimaan vain puolella tavallisesta kapasiteetista. Joen kuihtuminen johtuu siitä, että Saksasta ja Sveitsistä on virrannut vähemmän vettä. Esimerkiksi tiistaina Reinin virtaus Hollannin rajakohdassa oli maan infrastruktuuri- ja liikenneministeriön mukaan poikkeuksellisen alhainen.

Euroopassa on kärsitty kuivuudesta monin paikoin tänä kesänä. Monessa maassa on jouduttu sammuttamaan kuivuuden seurauksena alkaneita suuria maastopaloja. Muun muassa Espanjassa ja Portugalissa on kuollut tuhansia ihmistä helteiden vuoksi.

Toimitus

Toimitus