HS-gallup: Koronapolitiikka kohdellut ihmisiä epätasa-arvoisesti

Enemmistö suomalaisista katsoo, että koronarajoitukset ovat kohdelleet epäreilusti eri ammatti- ja ihmisryhmiä.

Helsingin Sanomien gallupin mukaan rajoituksia pitää epäreiluina 64 prosenttia ja reiluina 19 prosenttia vastanneista. Kantaansa ei osannut kertoa 17 prosenttia vastaajista.

Rajoituksia piti epäreiluina etenkin 40–59-vuotiaat, johtajat ja ylemmät toimihenkilöt sekä opiskelijat.

Oikeistopuolueiden kannattajista lähes 80 prosenttia piti rajoitusten kohdistumista epäreiluina, kun vasemmistopuolueiden kannattajista näin ajatteli 55 prosenttia.

Perussuomalaisten kannattajista rajoituksia piti epäreiluina 80 prosenttia, mutta SDP:n kannattajista vain puolet.

Marinin toimiin nyt tyytyväisempiä kuin aiemmin

Koronarajoitusten reiluutta ei ole mitattu Helsingin Sanomien gallupissa aiemmin. Sen sijaan pääministeri Sanna Marinin (sd) toimintaan koronavirukseen liittyvissä asioissa kysyttiin kansalta nyt yhdeksättä kertaa.

Suomalaisista 56 prosenttia oli tyytyväisiä Marinin koronatoimiin. Tyytyväisiä oli nyt kolme prosenttiyksikköä enemmän kuin joulukuussa.

Marin on saanut tukea erityisesti vasemmistopuolueilta. Oikeistopuolueiden kritiikki on lisääntynyt ajan myötä.

Ravintolarajoitusten purkua piti oikea-aikaisena 36 prosenttia, liian myöhään 27 prosenttia ja liian aikaisin 23 prosenttia vastaajista. Mielipidettään ei osannut kertoa 14 prosenttia vastaajista.

Tällä hetkellä alle puolet miehistä ja yli puolet naisista on huolissaan koronaviruksesta. Omikron-aallosta huolimatta, alkuvuosi on laskenut selvästi kansalaisten huolta koronaviruksesta.

Gallupin tuotti Kantar TNS Helsingin Sanomien toimeksiannosta. Haastateltavia oli 1084. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Toimitus

Toimitus