HS: Hallituksen suosio laskee edelleen, Niinistön suosio kantaa

Marinin hallituksen suosio on jatkanut laskuaan, mutta on edelleen korkeammalla kuin aikaisemmilla hallituksilla. Myös presidentti Sauli Niinistön suosio on laskenut hieman, mutta on edelleen huomattavan korkea. Tiedot käyvät ilmi Kantar TNS:n Helsingin sanomille toteuttamasta kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 48 prosenttia katsoi, että hallitus on onnistunut tehtävissään melko tai erittäin hyvin. Puolitoista vuotta sitten vastaava luku oli 71 prosenttia.

Myös pääministeri Sanna Marin itse nauttii kohtalaista suosiota kansan keskuudessa, kun 53 prosenttia suomalaisista katsoo, että hän on onnistunut työssään erittäin hyvin tai melko hyvin. Marinin suosio on laskenut hallituksen suosion myötä ja nyt joka neljäs katsoo, että hän on tehnyt työnsä huonosti.

Pääministerin ja hallituksen heikentyneet arvosanat johtuvat pääosin siitä, että molempien suosio on laskenut pääoppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajien keskuudessa.

Niinistön kannatus kantaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nauttii yhä korkeaa kansansuosiota suosion pienestä laskusta huolimatta. Jopa 87 prosenttia ajattelee, että hän on tehnyt työnsä hyvin ja vain kaksi prosenttia antoi huonon arvosanan.

Niinistöä arvostetaan kaikissa väestöryhmissä. Erityisen arvostettu hän on eläkeläisten ja vähiten koulutettujen joukossa.

Toimitus

Toimitus