HS: Kokoomus yhä gallupin ykkönen, vihreät painui alle kymmenen prosentin

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Helsingin sanomien tänään julkaistun gallupin mukaan.

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, hieman useampi äänestäisi kokoomusta kuin edellisen gallupin aikana. Kokoomuksen kannatus on nyt 21,4 prosenttia. Puolueen kannatus on noussut kevättalvesta lähtien viitisen prosenttiyksikköä.

-Monesti vaalit muodostavat hetken, joka mahdollistaa muutoksen. Kokoomukselle lopputulos oli erinomainen, ja se hyvä fiilis kantaa edelleen, sanoo tutkimusjohtaja Sakari Nurmela kyselyn tehneestä Kantar TNS:stä.

Kokoomuksen jälkeen seuraavaksi suosituimpana puolueena jatkoi pääministeripuolue SDP 19,3 prosentin kannatuksella. Kannatus laski hieman.

Myös kolmanneksi suosituimman puolueen paikka pysyi samana. Perussuomalaisten kannatus laski puoli prosenttiyksikköä edelliseen gallupiin nähden ja oli nyt 17,5 prosenttia.

Vihreät alle kymmenen prosentin

Keskustan kannatus pysyi samana kuin edellisessä gallupissa ja on edelleen 11,9 prosenttia.

Vihreiden kannatus sen sijaan laski 0,7 prosenttiyksikköä alle jonkinlaisena haamurajana pidetyn kymmenen prosentin. Vihreiden kannatus hyytyi 9,8 prosenttiin.

Vasemmistoliiton kannatus nousi hiukan ja on nyt 8,0 prosenttia.

Kantar TSN toteutti kyselyn Helsingin sanomien toimeksiannosta. Kysely toteutettiin marraskuun lopun ja joulukuun alun välisenä aikana. Siihen vastasi 2384 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Toimitus

Toimitus