HS: Puolueet eivät tahdo rokotepakkoa, rajoituksia vain pakon edessä

LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Suurimmat eduskuntapuolueet eivät kannata lisärajoituksia, ellei tehohoito selkeästi ylikuormitu, kertoo Helsingin sanomat. Puolueet eivät ilmoita kannattavansa rokotepakkoakaan. HS teki kyselyn kuudelle suurimmalle eduskuntapuolueelle.

Suomen rokotetahti on hidastanut ja rokotekattavuus on alle eurooppalaisen keskitason. Helsingin sanomat kysyi, mitä asialle pitäisi tehdä.

Useimmat puolueet kannattivat keinoja, joilla ihmisiä kannustetaan ottamaan rokote. Keinoina he pitivät rokotuspisteiden tuomista ihmisten lähelle ja tiedottamista. Erityisesti tulisi toimia liikkeellä olevaa väärää tietoa vastaan, vasemmistoliiton Jussi Saramo korostaa.

Mikään puolue ei kannata rokotepakkoa. Kokoomuksen Mia Laiho oli ainoa, joka pohtisi rokotepakkoa riskiryhmien kanssa työskenteleville. Perussuomalaisten Ville Tavio puolestaan katsoo, ettei erityisiä toimia rokotekattavuuden parantamiseksi tule tehdä. Tavio sanoi, ettei pidä todennäköisenä, että joku ei tietäisi rokotteiden ottamisen olevan suositeltavaa.

Monien sairaanhoitopiirien tilanne on jo nyt hankala. Mikään puolue ei kannata rajoitusten lisäämistä tällä hetkellä. SDP:n Antti Lindtman ja keskustan Juho Pylväs kannattavat alueellisia rajoitustoimenpiteitä, jos huomattavia tartuntaryppäitä ilmenee. Kokoomuksen Laiho puhuu myös kohdennettujen rajoitustoimenpiteiden puolesta ja nostaa esiin koronapassin näissä tilanteissa.

Vihreiden Emma Kari muistuttaa, että ihmiset ovat hyvin väsyneitä rajoituksiin ja niillä on kova hinta lapsille ja yrittäjille. Hänen mielestään rajoitustoimenpiteitä ei pitäisi ottaa käyttöön kevyesti.

Toimitus

Toimitus