HS: Soteuudistus voi tuoda jopa miljardin lisälaskun joka vuosi

Hyvinvointialueiden palkkakustannukset voivat nousta satoja miljoonia tai jopa miljardin vuodessa, kirjoittaa Helsingin sanomat. Lisäkustannukset syntyvät eri työnantajilta siirtyvien työntekijöiden palkkojen harmonisoinnista. Kunnista hyvinvointialueiden palvelukseen siirtyy yli 170 000 työntekijää vuoden 2023 alusta.
Tarkkaa menolisäystä ei kyetä vielä arvioimaan, mutta se tiedetään, ettei kyse ole kertasummasta. Palkkojen yhteensovittaminen tuo pysyvät lisäkulut veronmaksajille.
Nykyiset kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset päättyvät vuoden 2022 helmikuussa. Palkkojen harmonisointi täytyy tehdä kohtuullisessa ajassa eli käytännössä muutamassa vuodessa.
HS kirjoittaa, että asiaa pohdittiin jo Juha Sipilän hallituksen aikoina. Silloin katsottiin, että palkkojen harmonisointi mediaanipalkkaa vastaavalle tasolle maksaisi 60 miljoonaa euroa vuodessa. Jos palkat tasattaisiin ylimpien palkkojen mukaan, hintalappu olisi 560 miljoonaa euroa vuodessa.
Lopullinen hintalappu voi olla korkeampi, koska ammattijärjestöt ovat vaatineet pienipalkkaisille ja naisvaltaisille aloille tavanomaista suurempia palkankorotuksia. Samaan aikaan alalla on huutava työvoimapula ja hoitotakuu lisää vaatimuksia työntekijöiden määrästä.
Hallitus laski, että palkkojen harmonisointi maksaa noin 124–434 miljoonaa euroa vuodessa. Harmonisointi perustuu lakiin ja sen pääsääntö on, ettei kenenkään palkka saa laskea.
Kunta- ja hyvinvointialueiden työnantajat (KT) arvioi tasauksen maksavan sadoista miljoonista jopa miljardiin euroon vuodessa.

Toimitus

Toimitus