HS: Suursijoittajat hamuavat nyt vuokra-asuntoja

Maailman suurin kiinteistökonsulttiyhtiö CBRE arvioi tuoreessa Suomea koskevassa raportissaan, että ammattimaisten kiinteistösijoittajien tekemät kaupat kasvavat Suomessa tänä vuonna kymmenen prosenttia, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Kasvu on nyt hillitympää kuin viime vuonna, jolloin kiinteistösijoittajien sijoitukset kasvoivat 20 prosenttia toissa vuodesta 7,14 miljardiin euroon. Kasvua lisää kansainvälisten sijoittajien into ostaa Suomesta vuokra-asuntoja.

-On valtavasti aktiviteettia ja diilejä, CBRE:n tutkimusjohtaja Jussi Niemistö sanoo.

Niemistö kertoo, että vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla sijoittajien asuntokauppoja saatetaan tehdä euromääräisesti yhtä paljon kuin koko viime vuoden aikana. Asuntojen kohonnut arvostustaso houkuttelee nykyisiä omistajiakin myymään.

Kansainvälisten sijoittajien osuus ammattimaisesta vuokra-asuntokaupasta on Suomessa kasvanut jo noin 35 prosenttiin ja he ovat valmiina valtaviinkin sijoituksiin, Niemistö kertoo.

Hänen mukaansa Euroopassa nähdään nyt samanlainen kehitys, joka tapahtui Yhdysvalloissa jo kymmenen vuotta sitten. Vuokra-asuntojen tarjonta siirtyy entistä enemmän isojen institutionaalisten sijoittajien käsiin.

Toimitus

Toimitus