Huikea tarina Venäjältä: Ukraina tutkinut taudin levittämistä lintujen avulla

Venäjän tiedetään harrastavan voimakasta propagandaa televisiossa, joka on Vladimir Putinin hallussa. Ukrainan sodasta käytetään sanaa erikoisoperaatio, jolla häädetään natsit Ukrainasta. Venäjä on myös väittänyt Ukrainan kehittelevän ydinasetta Venäjää vastaan.

Torstaina kuultiin aivan uusi teoria Ukrainan aiheuttamasta uhasta. Vedomosti-julkaisun mukaan Venäjän asevoimien tiedotustilaisuudessa väitettiin, että ukrainalaiset laboratoriot ovat tutkineet mahdollisuutta levittää tartuntoja muuttolintojen välityksellä.

Kenraaliluutnantti Igor Kirillov oli Vedomostin mukaan kertonut, että kyseessä olisi ollut projekti, joka toteutettiin Kiovan, Harkovan ja Odessan laboratorioiden kesken vuonna 2020. Lehden mukaan hankkeessa tutkittiin muun muassa H5N1-lintuinfluenssan ja Newcastlen taudin levittämistä.

Tilaisuudessa väitettiin, että Ukrainalla on ainutlaatuinen maantieteellinen sijainti lintujen muuttoreitin takia. Hankkeessa oli tunnistettu Vedomostin mukaan ainakin kaksi muuttolintulajia, jotka kulkevat Venäjän kautta.

Torstaina Yhdysvallat kertoi pelkäävänsä Venäjän suunnittelevan kemiallisten aseiden käyttöä Ukrainan sodassa.

Vedomostin jutun on tviitannut entinen Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri Harri Ohra-aho, joka työskentelee tällä hetkellä puolustusminisrteriössä neuvottelevana virkamiehenä.

 

 

 

Tällaista tällä kertaa Venäjän asevoimien tiedotustilaisuudessa: ”Ukrainan laboratoriot ovat tutkineet mahdollisuutta siirtää erityisen vaarallisia tartuntoja muuttolintujen välityksellä.”

Toimitus

Toimitus