Hurja arvio Viron entiseltä komentajalta: Putin on sodan hitaasta etenemisestä raivoissaan

Virolainen meppi ja maan asevoimien entinen komentaja Riho Terras toteaa twiitissään kuinka Putin on raivoissaan sodan hitaasta etenemisestä. Terras kirjoittaa, kuinka Putin oletti sodan päättyvän 1-4 päivässä. Hän kertoi Putinin pitävän raharikkaita oligarkkeja “luolassaan” Uralilla, jotta he eivät pääse pakenemaan.

Terraksen laskujen mukaan sota maksaa noin 20 miljardia dollaria päivässä ja raketteja on käytössä korkeintaan 3-4 päivän tarpeeseen, joten niitä on käytettävä säästeliäästi. Hänen mukaansa Tulan ja Rotenbergin tehtaat eivät pysty toteuttamaan nopeasti uusia asetilauksia. Raaka-aineet ovat tulleet Suomesta, Saksasta ja Sloveniasta – ja nyt nämä kanavat ovat kiinni.

–Jos Ukraina onnistuu pitämään venäläiset pois kymmenen päivää, venäläisten on aloitettava neuvottelut, koska heillä ei ole rahaa, aseita tai resursseja.  Siitä huolimatta he ovat välinpitämättömiä pakotteiden suhteen, Terras kirjoittaa.

Venäläisten ideana oli valloittaa nopeasti Kiova ja asettaa sinne nukkehallitus. Nyt kun se ei ole onnistunut, pelkää Terras venäläisten yrittävän herättää paniikkia siviiliväestössä, naisissa ja lapsissa, koska se alkaa olla heidän ainoa valttikorttinsa.

Venäläisten suunnitelma oli aikaansaada paniikkia kunnes siviilit ja armeija antautuvat ja Zelensky pakenee. He uskoivat että Harkova antautuu ensin ja muut kaupungit seuraavat. Terraksen mielestä venäläiset ovat suorastaan shokissa kohtaamansa vastarinnan takia.

-Siksi venäläiset ampuvat ohjuksillaan minne sattuu, että he “vahingossa” osuisivat asuinrakennuksiin ja saisivat hyökkääjän näyttämään suuremmalta kuin se onkaan.

Terras vetoaa twiitissään muiden maiden apuun ja toteaa, kuinka tilanne on vaikea myös Ukrainalle, mutta se tulee selviämään.

HEIKKI KAUHANEN

JARI MÄKÄRÄINEN

 

Toimitus

Toimitus