Ida Elinan 10-vuotista uraa juhlistetaan kirjalla ja kiertueella

Ida Elina viettää tänä vuonna 10-vuotista taiteilijajuhlaansa sekä konserttikiertueen että kirjan kera. Maailman metropoleissa ja Linnan Juhlissakin esiintynyt taiteilija lukee parhaillaan äänikirjaksi omaeläkertaansa Ida Elina – popkanteletar (Readme.fi 2022).

Ida Elina korostaa AlfaTV Uutisille, että omaa tekstiä pääsee äänikirjaa luettaessa ajattelemaan uudestaan syvällisesti ja myös äänenpainoilla on prosessissa iso merkitys.

-Muistan kirjoitusprosessin vielä hyvin ja sen, millaiset olivat ajatukset tekstin takana. Tekstiä pääsee tuomaan esille eri tavalla. Se on tosi henkilökohtaista mutta kiinnostavaa, Ida Elina kertoo.

Omaelämäkerrassa ura ja yksityinen kohtaavat

Vuonna 1986 syntyneelle Ida Elinalle omaelämäkerrassa tärkeitä teemoja ovat suuret muutokset, joita elämässä on tapahtunut. Kirjassa ruoditaan avoimesti myös uran kipukohtia sekä kirjoitetaan artistille lähimmistä kuten omista lapsista.

Kirja on kertomus paitsi You Tube -ilmiöksi nousseesta artistista myös kanteleen uudesta noususta 2000-luvulla. Tulevaisuuden suunnitelmiaan artistilla on ollut tapana kirjoittaa ylös ja monet niistä ovat toteutuneet kuten konserttikiertueet.

Ida Elina tunnetaan pop-kappaleiden tulkitsijana, mutta miten syntyi ajatus esittää niitä kanteleella? Ida Elinalla on kysymykseen heti selkeä vastaus:

-Olin vuonna 2009 Japanissa vaihto-oppilaana ja mietin siellä, miten kanteletta kannattaisi soittaa. Sitten näin kadulla erään miehen soittavan Billie Jean -kappaleen kitaralla. Ajattelin, että jos tuon voi tehdä pelkästään akustisella kitaralla niin miksi ei kanteleellakin, Ida Elina kuvaa.

Uusi levy tulossa syksyllä

Ida Elinan uusi levy ilmestyy tulevana syksynä. Uudelta levyltä on ilmestynyt jo kaksi singleä. Syksyllä tiedossa on myös 10-vuotista uraa juhlistava konserttisalikiertue kotimaassa. Artisti ehtii tänä vuonna myös ulkomaille, Ida Elina suuntaa konsertoimaan Aasiaan.

Heini Röyskö

Heini Röyskö