IL: Helen lopettaa voimalansa – lähes 300 työntekijää irtisanotaan

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen sulkee Salmisaaren hiilivoimalan viimeistään huhtikuun alussa 2024. Yt-neuvottelujen jälkeen irtisanomisuhka koskee 288 henkilöä, Iltalehti raportoi.

Helen pyrkii siirtymään hajautettuun energiajärjestelmään, jonka suunnitelmat ja henkilöstötarpeet täsmentyvät vähitellen.

– Hajautettu energiajärjestelmä vie Heleniä kohti hiilineutraalia energiantuotantoa. Se pitää sisällään datakeskusten, lämpöpumppujen, geotermisen, alueratkaisuiden ja lämpökaupan lisäksi lämpövarastot. Lähitulevaisuudessa Helen hakee uusia ratkaisuja muun muassa merivedestä ja teollisuuden hukkalämmöistä. Myös vedyn mahdollisuuksia tutkitaan, sanoo Helenin tuotanto ja omaisuus -liiketoiminnon johtaja Timo Aaltonen.

Salmisaaren voimalaitos on Aaltosen mukaan toiminnassa normaalisti tällä viikolla eikä tiedossa ole työntekijöiden mielenilmauksia.

Helenin pääluottamusmies Rainer Åhlberg kertoi keskiviikkona, että uutinen yt-neuvotteluiden tuloksista otettiin työpaikalla ihmetellen vastaan.

-Odotimme selkeitä päätöksiä, että milloin ja miten irtisanotaan ihmisiä, mutta saimme vain epämääräiset vuosiluvut 2022–2025. Vähän tätä pidetään kyllä outona, Åhlberg sanoi Iltalehdelle.

Helenin mukaan henkilöstön edustajien kanssa on yt-neuvottelujen aikana sovittu muutosturvakokonaisuudesta.

Toimitus

Toimitus