IL: Koronapassi työpaikoille vasta ensi vuonna

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Koronapassin käyttöönotto työpaikoilla viivästyy, kirjoittaa Iltalehti. Pääministeri Sanna Marin ilmoitti viime viikolla, että koronapassin käyttöä voitaisiin mahdollisesti laajentaa työpaikoille.

Koronapassia ei saada käyttöön työpaikoilla tämän vuoden puolella toiveista huolimatta. Viivästys johtuu siitä, ettei sosiaali- ja terveysministeriö ehdi valmistella lakimuutosta kiireellisenä ennen joulua.

-Nyt valmistelussa olevaan EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallisen käytön laajentamista koskevan valmistelun yhteydessä ei todennäköisesti tulla esittämään koronapassin käytön laajentamista työpaikoille, vaikka asia on sinänsä nyt meillä arvioitavana, sanoo lakimies Mirka-Tuulia Kuoksa sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kuoksa perustelee työpaikkojen poisjäämistä sillä, että niiden mukaan ottaminen vaatisi laajemman tarkastelun kuin, mitä ennen joulua ehditään tekemään.

Monet suuret työpaikat, kuten telakat ja rakennusala, ovat olleet pulassa jatkuvien koronaryppäiden takia. työnantajat ovat toivoneet, että he voisivat vaatia koronapassia myös työpaikoilla.

Hallituksen on tarkoitus laajentaa koronapassin käyttöä siten, että sitä voitaisiin käyttää itsenäisenä rajoitustoimena eikä pelkästään vaihtoehtona kuten nyt. Myös toiminnan harjoittajille pohditaan mahdollisuutta ottaa koronapassi itsenäisesti käyttöön.

Hallitus haluaa myös selvittää tartuntatautilain päivittämistä. Uudessa versiossa työnantaja saisi tietää sotehenkilökunnan koronarokotuksista, jotta rokottamaton henkilö ei aiheuttaisi uhkaa haavoittuvassa asemassa oleville potilaille ja asiakkaille.

Toimitus

Toimitus